Varför styrs våra hela liv av papper som ska skickas hit och dit? Och när de inte skickas mellan personer och myndigheter och företag, då ska man bläddra i dem för att ta reda på något som någon annan sitter och vet. Men denna person bråkar hellre med en i en halvtimme om att det minsann inte är hans eller hennes jobb att ta reda på det åt en, än att faktiskt ta en sisådär fem sekunder och läser upp vad det står på dataskärmen denna person har framför näsan.

Aktieinvest har redan skickat mig informationen jag söker, så “det enda” som återstår för mig att göra är att nogsamt läsa igenom ALLA papprena (typ ett hekto eller nåt) och hitta informationen. Imorgon SKA jag skriva en äcklig lapp där det nogsamt står att jag är trött på att deklarera deras dumheter, och därför vill avsluta mitt konto hos dem. Och jag tänker chablonskatta de 300 kronor som skattemyndigheten ser som inkomst. I själva verket har jag inte sett röken av några pengar, men tekniskt sett så ägde jag dem en liten stund innan aktieinvest investerade dem där de kom ifrån. Ska bli intressant att se hur många av mina pengar som en viss kapitalistisk före detta pojkvän övertalade mig att investera (inga stora summor, men ändå), som finns kvar. Det är alltid en bra investering att sälja alla sina aktier hur som helst. Om man vill ha bidrag och sådant kan man ju inte springa omkring och äga värdepapper. Helst ska man vara helt “barskrapad” (det spelar ingen roll hur lite aktier är värda, jag har frågat). Och då inte bara i verkligheten, utan på pappret också.

Japp, för där har vi det igen. Ingenting du har eller kan är värt något alls om du inte har rätt papper. Har du lärt dig någonting? Grattis. Har du papper på det också? Jasså, inte? Då tar jag tillbaka mitt grattis. Ingen kommer nämligen att bry sig om det utan papper. Helst ska detta papper vara av ett slag som skickats runt mellan olika instanser i ett par månader. Det tar 3 månader att få reda på om man har en examen. Undrar vad som händer om man glömt att kryssa i en ruta på ansökansblanketten? Haha! Självklart tar det 3 månader till då! =) Den sista tentamen är kanske ett test för att avgöra om du passar in i det byråkratiska systemet? För om man inte gör det är det ju i varje fall ingen mening med en examen.

Nej, nu känner jag att jag blev lite anti här. Men det är så att jag idag blivit påmind om vilket extremt snurrigt samhälle vi lever i. Det händer varje år vid den här tiden. För det är tiden på året då skattemyndigheten kräver att vi skickar in en underskrift på att det de kollat upp om en är sant. Och skriver man någonting annat får man böter. Och det är tiden på året då jag känner att vi lever i en värld inte helt olik den beskriven i “liftares guide till galaxen” (boken, inte den röriga filmen).

Så jag städade köket istället. Nu är det jättefint därinne. Jag blir glad så fort jag går dit. Det är sant som Jomi och Sara sa, att det är mycket fönster i det här huset. Det tycker jag om. Det gäller bara att få ordning i resten av huset, och bort med alla kartonger med saker vi inte vet vart vi ska lägga. Varför oroar sig alltid folk om man har tillräckligt med saker när man i själva verket har för mycket?

Oj, vad jag skriver! Det tar aldrig slut. Men nu ska jag gå och se om katten vill in. Det är frost ute, och han har varit ute jättelänge. Han är ju trots allt innekatt egentligen. Men jag tror inte han någonsin har förstått det iofs, trots uppväxt i lägenhet.