Nu måste jag nästan sluta blogga. För nu har “bloggen kommit till LunarStorm”. Mitt förakt för fjortizstorm har bara ökat på sista tiden. Deras senaste tilltag är att tycka “åh, nä, det är ute med dagbok på nätet! Nu har alla en blogg ist!” Och vad gör man då? Då döper man om dagboksfunktionen och lägger in en kommentar-funktion och lite annat jox som IKONER framför folks namn i “bevakade” och en KALENDER ist för en lista på inlägg. Oj, så tufft. Jag tror jag svimmar av imponering. Och skillnaden ligger i…?

Jag ska tala om var skillnaden ligger. I namnet. Och det räcker. Eftersom det är nytt på LS, och de flesta fjortizar antagligen fortfarande inte känner till vad en blogg är, så kommer detta att ge de små liven en känsla av nyhet. Och det tycker de om. Att hänga på trender tycker de om. Det ger LS mer kunder och mera pengar.

Varför jag inte tycker om denna strategi, fast jag erkänner att det är en lönsam strategi:
Det är rövslickeri. Det är “detta funkar så det gör vi fast det inte tillför egentligt värde”-strategi. Jag har alltid avskytt allt vad sådant fjäsk innebär. Jag tror på verkliga värden. Fjäska för en lärare för bättre betyg har jag tex aldrig kunnat sänka mig till. Då tar jag hellre dåliga betyg och kunskaper med mig från kursen. Jag tror på att förena verkligt värde med medvetenhet om vad som tänder kunden. När man väl har något kunden tjänar på att köpa kan man använda lämplig strategi för att få honom att köpa det.

Det LS gör är så genomskinligt. Precis som det MS gör. Det skumma är att det är så många som går på det. “Utgå aldrig från att kunden är dum i huvudet” – Sven Arrelöv, Innovationsprogrammet. Jag har för mig att han sa att det skulle straffa sig i längden. Jag undrar bara hur lång tid det ska ta.

Min far tex, som VERKLIGEN hört mig berätta om hur onda SONY är, går ändå och köper deras produkter. Jag tror han har en känsla av att de är bra. En känsla som nästlat sig in under många år och inte är lätt att bli av med. Och LS verkar ju frodas. Och MS verkar inte heller gå i konkurs snart…

Kommer revolutionen snart, eller är detta den världsordning som allmänheten trivs med? Imorgon kanske jag skriver mer om revolutionen. Är för trött för att gå in på min syn på politik också just nu…

Natti!