På vägen hem från Hölö hörde vi ring p1 på radio (kortversionen). Där var en tant som gnällde om hur synd det var om henne. Det var nämligen så att hennes fastighetsskatt var på 9000 kronor/månad. Det tyckte hon var jobbigt eftersom hennes pension var på 8000kr (eller ungefär lika mycket som jag arbetar för i reda pengar per månad). Oj, vad hon gick på om att hennes familj hade levt i det där huset i generationer sedan 1600-talet och att det visserligen LÄT flott med radhus på Lidingö och lantställe i Stockholms skärgård, men att man faktiskt hade KÖPT de här fastigheterna med en extra nolla på slutet eftersom de låg där de låg. “Den här förskräckliga skatten drabbar bara oss Stockholmare!”

Nej. Den drabbar mig också. Om jag vill ha ett radhus och lantställe i skärgården så har jag inte råd med skatten ens. Att betala vad det kostar att flytta in är inte att tänka på, och av de två anledningarna är jag avhyst från Lidingö. STACKARS mig!

Att en släkt haft ett hus i generationer är väl inget argument för att tanten ska få ha kvar det. Borde hon inte tänkt på detta lite tidigare? Innan hon inte skaffade sig en utbildning och tog ett låginkomstarbete, menar jag.

Fan, det är så jag kan spy på såna människor, som tycker att de har rätt att leva bättre än jag bara för att deras farfar gjorde något bra en gång på tiden. Det är inte klokt hur de äcklar mig. Om jag FICK ett hus på Lidingö skulle jag sälja det på en gång. Bo där? Aldrig i livet. Förbannade ytliga människor som lever kvar i en världsordning som borde avskaffats för länge sedan. De kanske tycker att vi borde införa kast här i Sverige oxå, och verkligen trycka ner de som inte hade vett att födas av rätt föräldrar.

Och det är fullt av borgaräckel på jobbet också. Utan solidaritet tycker de att var och en borde ta hand om sig själv bara för att de själva har det bra ordnat. Om de fick styra världen skulle gatorna fyllas av hemlösa medan de åt kräftor tills de spydde. Tills de skulle hem och möttes av synen. Då skulle de ordna med poliser eller något som kunde gå och skjuta hemlösa, eftersom det påminner dem om att allt inte går rätt till i världen, och att de egentligen inte har en aning om hur saker och ting fungerar.

Ja, jag håller till på vänstersidan av politiken. Och jag vet att många som håller till på andra kanten skulle bli (eller blir) arga om de läste detta. Och om jag inte får en drös med arga kommentarer på detta inlägg så förmodar jag att ingen av dem läst det. Men om en blå person läser: Du kan försöka vända mig över till den mörka sidan, men du kommer aldrig att lyckas. Och vilka argument du än har så kommer du ändå alltid ha fel i grunden. Kanske har du rätt i sak ibland, men börjar man skrapa på ytan så grundar du ändå allt på fel saker. Och din värld är så oerhört liten så jag blir mörkrädd.