Läste just ännu en nyhet om anmälda fildelare (olagliga). Mådde riktigt illa, och kände att jag har fått nog nu. Jag är trött på alla de där argumenten om att olaglig fildelning är ondskefull. Så ok, den är väl det då. Men inte av den anledningen som skivbolagen, APB med flera vill få mig att tro (för jag är inte så dum att jag sväljer deras argument). Så håll i er nu, för här kommer anledningen till att olaglig fildelning är av ondo:

Genom att tanka ner musik som är skyddad av upphovsrätt, det vill säga musik som ägs av skivbolag som inte vill dela med sig, så stödjer jag en bransh som borde vara död redan. Om jag tankat musiken och tycker om den, då vill jag köpa skivan. Sedan vill jag köpa en biljett till en konsert med den artisten. Antagligen vill jag ha en cool tröja eller något annat med artistens namn på också. Men det är fel artist att stödja. Det är en artist som inte har tillräckligt bakom pannbenet för att inse detta. De artister jag borde stödja är de artister (och musiker, framförallt!) som har insett det här, och vill att jag ska höra deras musik.

Genom att dela ut musik som är upphovsrättskyddad (det är väl egentligen all musik, iom att skaparen alltid har copyright, men you get my point?), gör jag att andra kan höra den musiken, och vilja köpa skivorna osv.

Men som sagt, det får var nog nu! Vill ni inte att jag hör er musik så är det ok för mig. Jag vet inte hur mycket gratis musik man kan hitta idag, för jag har inte letat. Men från och med nu ska jag iaf försöka att inte tanka olaglig musik. Vill en kompis att jag hör något bra får han eller hon minsann komma över med skivan och spela den för mig. Eller skicka en länk till vart jag kan tanka musiken lagligt.

Metallica kanske vet hur det känns när folk slutar tanka deras musik? Jag vet inte vad de gör för musik nft, för de uttryckte sig väldigt klart när det gällde deras åsikt om mp3-tankning, och jag har respekterat deras känslor. Har inte tankat en enda mp3:a med dem sedan dess. Och inte köpt nån skiva heller till följd. Men Micke säger att jag inte förlorat något på det, så inte bryr jag mig.

Så om någon har en bra (observera bra) länk till fri musik, kommentera!