Svar på mail till regeringen

_______________________________

Fi2005/2656

Tack för din e-post om bensinskatten. Jag har tagit del av dina synpunkter
och förslag.

Vänligen

Håkan Boberg
Politiskt sakkunnig
Finansdepartementet
_______________________________

”politisk sakkunnig”? Så om man pluggar på lite (och ingen kan ju veta allt, så det gäller nog bara att ta reda på saker i den takt man behöver veta dem) så kan man jobba i regringen? Jag har hört att de har hiskligt mycket betalt. Kanske ska maila Göran och fråga vem man ska vara snäll mot för att bli invald i nästa regering. Ska bara hitta ett lämpligt departement först.

Nu när jag tänker på det så har vi ganska stor tillit till stadsministern här i Sverige. Jag har hört att han får välja vem han vill till regeringen. Och vem är det egentligen som bestämmer vem som ska sitta i riksdagen, som har den verkliga makten (beslutsfattande)? Jag tycker man borde få sparken därifrån om man är frånvarande för mycket. Jag vet inte hur det funkar, men när de röstade om de apatiska flyktingbarnen var över hälften frånvarande. Vad gjorde de? Hade personalfest? Antagligen mådde de dåligt av att fatta beslutet, så de lät bli. Men jag tycker lixom att man har frånsagt sig den rätten när man sitter i riksdagen. De borde ha timlön och sjukdagar och semesterdagar som alla andra. Är de inte där ska de inte ha betalt. -95 träffade jag en kvinna från riksdagen. Då var hennes månadslön 38 000 kr. Jag kan ju tänka mig att den har höjts sedan dess. Hon skämdes för att hon hade så mycket. Det skulle jag också göra om jag inte utförde mina arbetsuppgifter.

Jaha, nu har jag svamlat på igen. Jag har för lite att göra på dagarna. Får engagera mig i något vettigt snart!

Flattr this!

2 reaktioner till “Svar på mail till regeringen”

  1. Det är ett välkänt faktum att det enda du behöver för att bli politiker är pengar. Pengar är inflytande, och det är då relativt lätt att bli med i pojkklubben som kallas för ”Regeringen” och kunna börja utnyttja systemet för att göra dig själv rik(are) och berömd.

    Kunskap är oviktigt, och det är oviktigt att faktiskt bry sig om sakfrågor när man kan sitta hemma i sin med skattemedel betalda paradvåning och dricka Dom Perignon.

  2. Då är jag nog okvalificerad. Jag känner lixom att jag alltid måste bry mig om sakfrågan så fort det är nån slags omröstning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.