Protestlista mot bensinskatten

Här är en protestlista som jag INTE skrivit på. Det beror på att Jag tycker att människorna borde kunna transportera sig i grupp så mycket som möjligt. Men då tycker jag inte det ska svida så i plånboken att göra det! 20 kronor för att åka ner på stan (eller hem igen) är lite saftigt, tycker jag. Nu kostar ju parkeringen på skolan så mycket, men jag undrar om man inte klarar att köpa bensin till och från skolan på resterande 20 kronor? Desutom finns det ingen buss som går från mig till skolan. Man måste åka till centrum och byta buss. När man är färdig med att åka buss hade det gått fortare att gå. Så om det kostar lika mycket så väljer jag bilen! Någonstans där finns det ett fel…

Men såklart förstår jag att det finns de som inte har något annat val än att ta bilen. Dem tyckte jag så klart synd om. Så jag mailade Per Nuder, eftersom de föreslog det på den förstnämnda sidan, och föreslog bidrag till dem som behöver bilen i situationer som jobb och annat man faktiskt VILL att människor ska utöva. Man ska inte hindras av att det inte finns transportmedel! Eller ska vi införa häst och vagn igen? Köra folk med droska till och från jobbet… Det vore ganska romantiskt tycker jag. Praktiskt vet jag dock inte. =)

Flattr this!

9 reaktioner på ”Protestlista mot bensinskatten”

  1. Ja… Har du nåt bättre förslag då? Jag kan nog aldrig vara nåt annat än åt vänster hur jag än försöker. Det känns helt enkelt inte rätt.

  2. Mitt förslag är låt det vara som det är så kommer etanolbilarna ta över marknaden. Hybridbilar rockar.

    Jag förstår liksom inte vem som skulle bestämma vem som bör köra bil. Det skulle bli sååå godtyckligt. Som kulturstipenderna, jag skulle fan kunna få bidrag till en resa till maldiverna för att utveckla min konstnärlighet om jag skrev ett tillräckligt tjusigt brev till kulturnämnden.

  3. Som det är? Bensinskatten fortsätter att höjas, men jag ser iaf inte att de jag känner som har ont om pengar skaffar etanolbilar oftare. Dessutom kommer det hela tiden undersökningar som visar att de gamla bilarna är minst lika miljöofarliga, för det är det folk vill se. Det är det folk vill höra. De vill inte ändra på sig. Alltså lösningen ligger nog ganska långt ifrån cirkulerande av gröna papperslappar. Det känns rätt naturligt, eftersom de gröna papperslapparna i sig inte är speciellt oroade över bensinpriset… 😉

  4. Är det där om resan till maldiverna sant, förresten? Vart ligger det, och varför drar vi inte dit isf? Jag skulle behöva komma till en solig plats lite. =) Iofs börjar det ju bli rätt soligt här nu.

  5. Inte vet jag! Skänk dem som behöver det en ”miljövänlig” (det finns inget som heter så, om det fortfarande skadar miljön) bil då! Snacka om att DET aldrig kommer hända. Men om jag får välja mellan mitt bidrag och att sänka bensinskatten så väljer jag mitt bidrag. Sluta krångla nu, Skudie! =)

  6. Hmm… Jag är en kultur-stipendiat, så jag sätter mig nog i ett hörn och håller käften. Mina åsikter om detta kommer i ett fint brev, skickat till kulturnämnden i framtiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.