Liftarens guide

Tydligen ska det komma en ny film om liftarens guide till galaxen. Såg länk till en traileren annan JoJo’s blogg.

Den här filmen verkar ju lite bättre än den förra iaf. Kanske sevärd. Fast jag har blivit lite skeptisk till filmatiseringar. De drar sig ju inte för att andra historien för att… Ja, vafan gör de det för? För att dra publik? Skulle va skönt om filmmakarna ställde sig upp och sa att ”när vi gör en filmatisering av en bok ändrar vi inte på något. De som inte gillar filmen kan dra åt helvete, för det är såhär den ska vara!”

Men det kommer väl aldrig att hända. CREAM…

Flattr this!

En reaktion på “Liftarens guide”

  1. Med tanke på hur upprörda de flesta blir när storyn ändras för en filmatisering tror jag inte att det har ett så stort kommersiellt värde som det populärt påstås. Jag tror att det finns tre anledningar: 1. En film ska ses i ett streck och människans förmåga att fokusera under lång tid är ytterst begränsad. Detta gör att manusförfattarren ofta måste välja bort ”oviktiga” delar i storyn. 2. Många scenarier kan vara svåra att filmatisera. Dels på grund av att trovärdigheten skule rubbas vid för extrema specialeffekter och dels på grund av pengabekymmer. 3. Manusförfattare och regissör är också konstnärer precis som författaren som skrivit boken. De vill såklart få utlopp för sin konstnärlighet och tycker de att de kan göra filmen bättre genom att ändra lite på storyn kommer de att göra det.

    Och det är väl kul om de ändrar storyn btw, då får vi två olika berättelser, en i boken och en i filmen!

    (Detta är skrivet i all hast men jag tror min poäng gick fram;) )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.