Sov ordentligt, del 1

Ibland kÀnns det som att man har vÀldigt mycket man mÄste göra, och allt hÀnder pÄ en gÄng. Katastroferna bara travar upp sig pÄ hög. Andra dagar kÀnns det som att det hÀnde saker som kunde ses som mindre optimalt, men allt Àr liksom antingen lÀttuppstyrt, spelar ingen roll eller sÄ Àr det utom ens egen kontroll och antagligen ett större problem för nÄgon annan.

Jag har kommit pĂ„ ett knep för att oftare hamna i kĂ€nslolĂ€ge tvĂ„; sov ordentligt. Är man utvilad klarar man för det mesta av vad som helst. Jo, det gĂ€ller dig ocksĂ„. Du vet vad du kan, och Ă€r du utvilad vet du hur du smidigast tar dig ur varje situation. Det kanske inte betyder att du Ă€r den som löser varje problem, utan att du vet vad du ska sĂ€ga till vem för att saker ska reda upp sig.

HÀromsistens byggde jag till exempel bokhylla med min pojkvÀn. Han var trött och tryckte in trÀpluggarna i alldeles fel hÄl. Sedan gick det inte att fÄ ut dem. Han stressade upp sig, men jag hade sovit ordentligt och tÀnkte att pÄ nÄgot sÀtt fÄr vi sÀkert ut dem. Det Àr inte ett problem, det Àr en lösning vi inte hittat Ànnu. Det gick sedan att peta ut dem en bit med sÄdan dÀr skruvkrok som kommer med frÄn Ikea, och sedan fick jag tag i dem med baksidan av hammaren. De blev lite naggade i kanten, men fungerade bra för sitt ÀndamÄl i alla fall.

Om inte jag heller hade sovit ordentligt hade jag lÀtt kunnat stressa upp mig över det hela, och dÄ hade lösningen inte varit lika lÀtt att hitta. Dessutom hade det kunnat bli en del stress mellan mig och pojkvÀnnen som hade kunnat vara svÄrt att styra upp efterÄt.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Följande HTML-taggar och attribut Àr tillÄtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.
.