Ibland känns det som att man har väldigt mycket man måste göra, och allt händer på en gång. Katastroferna bara travar upp sig på hög. Andra dagar känns det som att det hände saker som kunde ses som mindre optimalt, men allt är liksom antingen lättuppstyrt, spelar ingen roll eller så är det utom ens egen kontroll och antagligen ett större problem för någon annan.

Jag har kommit på ett knep för att oftare hamna i känsloläge två; sov ordentligt. Är man utvilad klarar man för det mesta av vad som helst. Jo, det gäller dig också. Du vet vad du kan, och är du utvilad vet du hur du smidigast tar dig ur varje situation. Det kanske inte betyder att du är den som löser varje problem, utan att du vet vad du ska säga till vem för att saker ska reda upp sig.

Häromsistens byggde jag till exempel bokhylla med min pojkvän. Han var trött och tryckte in träpluggarna i alldeles fel hål. Sedan gick det inte att få ut dem. Han stressade upp sig, men jag hade sovit ordentligt och tänkte att på något sätt får vi säkert ut dem. Det är inte ett problem, det är en lösning vi inte hittat ännu. Det gick sedan att peta ut dem en bit med sådan där skruvkrok som kommer med från Ikea, och sedan fick jag tag i dem med baksidan av hammaren. De blev lite naggade i kanten, men fungerade bra för sitt ändamål i alla fall.

Om inte jag heller hade sovit ordentligt hade jag lätt kunnat stressa upp mig över det hela, och då hade lösningen inte varit lika lätt att hitta. Dessutom hade det kunnat bli en del stress mellan mig och pojkvännen som hade kunnat vara svårt att styra upp efteråt.