Avskuren från samhället

Åke undrar hur mycket av sin identitet man måste ge upp när man blir gammal. Själv tycker jag det är hyfsat chockerande att han inte kan surfa på äldreboende.

Jag har alltid tänkt att nu för tiden gör det ju inte så mycket om jag blir gammal, för då ska jag sätta mig och lana med mina gamla kompisar. I den bilden har jag alltid tänkt mig att vi sitter på ett ålderdomshem och har skitkul med våra datorer.

Bredband till alla? Jovisst. Såklart vi ska ha det!

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen; internet är infrastruktur och en del av samhället. Alla måste ha tillgång. Vi kan inte stänga ute en del av befolkningen från en stor del av samhället.

Jag trodde faktiskt att det hörts tillräckligt nu. Men tydligen har inte Åke fått hjälp att köpa mobilt bredband ens. Varför inte då? Och ännu mer konfunderande är det ju att det inte finns uppkoppling på plats åt honom.

Det är ju tur att något parti bryr sig om detta i alla fall. Jag röstar på Piratpartiet i höst. Kryssa gärna mig till riksdagen!

Flattr this!

7 reaktioner på ”Avskuren från samhället”

 1. Pingback: Johanna Julén
 2. Pingback: Johanna Julén
 3. Pingback: Piratbloggar
 4. Men… men… Så får man ju inte göra?! Väl?

  Enligt fb-gruppen till hans stöd så ska han nu ha flyttat till ett annat boende där han ska få både telefon och internet, men alla stackarna som bor kvar i det boendet som han flyttade ifrån då?

 5. Visst är det fint… internet har blivit en viktig del av en gammal mans liv.

  Jag skulle vilja nämna ACTA här. Vem som helst kan uteslutas ifrån samhället när som helst, om den nuvarande skrivningen går igenom.

  Det räcker med att något företag misstänker att någon kan ha begått brott mot upphovsrättslagen via din dator.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *