Undrar du vilka växter man kan ha om man är dålig på att vattna och sånt i långa perioder?

Här kommer lite tips från en konversation med mig på Facebook!

Så där fick ni lite uppslag! Generellt ska man kolla efter växter med tjocka blad och/eller rotknölar som vattnet kan lagras i. Självvatnande krukor är även väldigt bra att ha så att växterna har en chans när man hamnar i en “blom-svacka”. Alla blommor mår bra av att få en större kruka med mer jord i också. Där kan det också lagras vatten, nämligen. Man ska försöka vattna någon gång i veckan ändå, men om man inte orkar är det växterna det är fel på om de inte klarar det. Kasta ut dem som inte mår bra! De passar inte hemma hos dig.

Obs, gäller endast växter! Djur, barn sambos och annat löst folk du har valt att ta ansvar för får du ändå skärpa dig med (men i vissa fall kan det faktiskt vara så att det bästa du kan göra är att ge dem ett annat hem… Du får göra någon sorts bedömning).