Idag hade jag fått för mig att jag skulle gå och simma. På ett badhus. Jag övervägde kokpunkten, men jag varit ute efter lugn och motion, och då är nog Löga mer ekonomiskt. 

Så jag satte iväg på cykeln. Det skulle gå fortare än medelst buss. När jag kom dit for tanken genom mitt huvud “vad gör jag här?”. Men tydligen gör minskad stress att det är lättare att prata med främlingar. Jag svamlade och gjorde bort mig, såklart. Ställde dumma frågor som jag egentligen borde förstått svaret på. Som att låsa in värdesaker vid kassan betyder just vid kassan, inte i kassan… Men liksom när man äntligen lyckats sova utan att vakna och motionerat ordentligt och varit i skogen så kan man tänka att sånt inte spelar någon roll. Även om personen i kassan tyckte jag var helt idiotisk så spelar det ingen roll. Jag gick vidare, bara. 

Jag hann iofs undra varför jag gett mig in på det hela flera gånger till innan jag tagit mig ner i en bana och börjat simma, men mest gick det bra.

Och sedan var det helt terapeutiskt att simma. Koncentrera sig på rörelserna, andningen och hur vågorna i vattnet rörde sig.

Jag hade ingen aning om hur långt jag skulle orka simma, men jag ville simma så långt som möjligt. Jag simmade 1100 meter innan jag tyckte att det var dags för paus. När en kilometer närmanden sig siktade jag på det, men så tog jag en vända till. 

Pausen bestod i bastu en stund, och sedan en propud med granola. Har ni testat dem? Det där krunchiga förhöjer upplevelsen rejält, tycker jag!

Sedan skuttade jag ner i vattnet igen. Jag tänkte simma till två kilometer eftersom det vore en fin siffra, men jag fick ju typ slut på energi i musklerna, så jag landade på 1500 meter totalt. 50 av dem var ryggsim. 

Ryggsim var intressant. Jag har inte simmat en hel längd ryggsim på många många många år. Men det var ju vad jag var bäst på när jag tävlade för hundra miljoner år sedan. Utom vändningarna. Jag kan inte vända, haha. En annan grej jag inte kan är simma ryggsim långsamt, tydligen. Eller lugnt, så värst fort gick det  nog inte. Men jag blev helt sjukt andfådd och behövde stannade och vila flera gånger. Väldigt spännande. 

Jag bastade efter också. Skönt för musklerna. Varför heter de bröstsim när det är ryggen som blir tröttast? 😀

Lite besviken över antalet kalorier fitbit tyckte att jag gjort av med, dock. Enligt den hade det gått åt mer om jag promenerat istället för att vara på badhuset. Det kan väl inte vara rätt? 

Men anyways så är jag väldigt nöjd med det hela!