Jag var hemma hos Kirsi igår på tjejkväll. Det var iofs bara jag och Kirsi, men whatever. Det var sådär lugnt och skönt att sitta hemma hos någon annan och prata om ditt och datt och olika tankar man har…

Vi kollade på dokumentären Cowspiracy också. Se den.

Nu måste jag välja om jag ska fortsätta äta kött. Det måste alla göra hela tiden. Varje gång man ska planera mat borde man överväga om man ska göra mat med eller utan döda djur.

Några saker som naturligtvis talar för det är att det är så ont om alternativ. De finns kanske, men när man ska köpa mat så är det fullt av kötträtter på alla restauranger och i receptböcker osv.

En annan grej är rädslan för att råka ut för någon av alla bristsjukdomar som man har hört om. Eller man har i alla fall för sig att de är många. One does not simply, utan man måste lääääsa på först! Orka.

Nå, jag köper ju nästan aldrig hem “kvalitets-kött”, så att byta ut typ falukorv mot något annat alternativ som också innehåller 49% blaj vore väl inte speciellt farligt.

Det världen behöver till slut är en av följande saker: befolkningen behöver minska drastiskt, mat måste framställas mer effektivt utan all den där koldioxiden som blir, människor behöver äta lagom med kalorier och inte överäta kött, människorna behöver kolonisera en till planet.

Det sista där vore coolt. Kirsi tyckte att jag borde fixa det, men jag vet inte om jag orkar, hallå!

image