Jag kom fram till att det nog faktiskt var varmare idag. För idag kunde man bada i poolen och sedan inre frysa i skuggan medan man lufttorkade.

Hela förmiddagen gick åt till att njuta av att vi har en pool utanför hotellet. Och att solstolarna har havsutsikt och att det blåser från havet.

Sedan skulle vi åka, men det fanns AC på rummet, så det tog en stund. Vi njöt av den också.

Innan vi åkte åt vi lunch på “restaurangen med humrarna”. Helt ok mat! Och kyparen var värmländsk och blev helt glad och ville prata. Jag måste erkänna att det var skönt att kunna göra sig helt förstådd för en gångs skull. Jag menar på frukosten var det ett himla sjå att förklara att jag ville ha baconet stekt för sig, och omeletten stekt för sig. “partido” eller något sådant. “natural… Con queso!” Gudars, hur länge har vi varit här?

Vi bokade en båtfärd till på måndag också. Antingen blir den skoj, eller så blir den trängsel med folk och varmt. Vi får se! Imorgon ska det bli värmerekord, tydligen. Då har jag planerat in shopping. Hm. Vi får se om vi går ut öht!

image

Sedan kom vi iväg! Lite senare än vi tänkt. Men det blev bra. Jag kan verkligen rekommendera det här. Vi körde alltså från Cala Millor till Parc Natural Mondragó. Vägarna dit går genom jättefina landskap. Lite småläskigt att köra på smala vägar som svänger så man inte ser vad man har att vänta, tyckte jag, men vägarna påminde om sådana där vägar de brukar köra i bilprogram när de ska prata om hur mysigt det är att köra bilarna… Så jag tänker att många gillar nog att köra just sådana vägar!

Väl framme fanns en stor parkering. Jag blir glad varje gång parkering inte är ett problem. 2 euro till förmån för handikappade kostade det. Tummen upp.

Vi bestämde oss för att vandra först och äta sedan. Fast Yosh hade med sig både snacks-korvar och choklad som vi åt av i skuggan av den första klippan vi hittade. Vi hade utsikt över havet och folk som badade från båtar i viken.

image

Sedan kom vi underfund med att vi hade gått fel. En vanlig turist ska inte drälla omkring så långt ut på klipporna. Jag bedömde det som farligt att klättra upp till fortsättningen på stigen, så vi gick tillbaka en bit. Det var rätt dåligt skyltat…

Vi hittade i alla fall rätt sedan och kom tillbaka till bilen efter en nätt promenad i naturen. Vi var genomsvettiga. Det var liksom varmt.

Nu tog vi med oss matsäcken och badkläderna och spatserade ner till närmsta strand. Jo, för det fanns 3 i området. Vi satte oss i skuggan på våra handdukar och åt korv, morötter, plommon och kex. Och choklad. Och ananasjuice. Jag har druckit det till frukost varje dag här. Semester, smakar det, tycker jag.

Jag simmade i vattnet och förundrades över hur klart det är härikring. Och hur vattnet är grönblått i en väldigt stark ton. Under klippan på solsidan satt det snäckor. Solkatter dansade upp ibland dem och jag var tvungen att simma dit och titta på spektaklet. Och där satt en krabba. Jag hittade flera krabbor sedan. En var uppochner och en satt inkrypen i ett hål och såg ut att äta på något, fast jag såg inte vad.

Det hela var väldigt fascinerande, tyckte jag.

image

Till sist körde vi hem igen. Ganska för sent för kvällsdopp. Poolen är öppen till 20:00, och vi kom inte förrän runt 22.

Imorgon ska vi lämna tillbaka bilen. Vi skulle hyrt hela veckan som Yosh föreslog. Det får väl bli nästa semester!