Eftersom barnet var sjukt flyttade jag grillningen idag hem till oss. Vi har grillplats i princip utanför dörren, så om det hade behövts kunde man gått in med kickan. Hon slapp åka buss också. Det är tur att vi har så varm fårskinnspäls i vagnen så att barnet kunde hållas ordentligt varm trots viss fuktighet i luften. Ja, för man tar vagnen 15 meter bort när barnet är hängigt. 🙂 Det gick väldigt bra att sitta där och äta korv, men sedan skulle det vara mammas knä.

Gästerna var väldigt läskiga idag, så kanske var det därför Idun bestämde att hon skulle sova strax efter att vi grillat klart och gått in. “Sova” sa hon och spatserade in på sitt rum. “Ok”, sa jag. “Ska jag göra välling?” Barnet svarade jakande, så jag gjorde.

Barnets fader gav välling och nattade. Sedan sov hon! Vad skönt det var att kunna sitta och prata ostört med vännerna sedan! Får man känna så? Vi skrattade så jag nästan kissade på mig åt gammalt material från internet och tosh.o. Det är typ aldrig riktigt roligt utan gäster. Tänk om barnet alltid ville sova i sitt rum…

image

Jag tror att hon ville sova där för att min säng tillfälligt var o-assemblerad. Igårkväll tog hon tydligen av sig blöjan, vilket resulterade i att morgonbestyret orsakade en olycka i morse. “Sängen e blöt! :(” ungefär. Lite feber på det och succén är total.

Nå, hoppas hon gillar sitt rum nu när det har en dörr mindre. Jag tycker det känns lite mer som ett rum där man får vara ifred, och idag ville hon det. Tidigare på dagen också. Kanske bara för att hon har feber, kanske för att hon är äldre nu. Hon fyller ju snart två, och bestämdheten sitter i. Hon vet hur hon vill ha det.

Näpp, bäst att också sova!

image