I huset där jag jobbar finns hissar som nyligen gjorts om av ett företag som satte upp stora skyltar om att det var just de som gjorde om hissarna. De hade en bild på glada människor och en hiss som såg ut att vara täckt av billiga träpaneler, så jag fick låga förhoppningar om slutresultatet.

Nu blev det ganska fint i hissarna trots allt, men bokstavsknapparna byttes mot sifferknappar, så man fick tänka fort i början innan man lärt sig så att knapptryckandet kan utföras utan minsta hjärnverksamhet. Ni vet, på morgonen en fredag (jag är tröttast då).
Till vår hjälp har vi numera en skylt där alla företagen står i bokstavsordning med våningsnummer bredvid. Jag hittar dåligt på den eftersom jag letar våningsplan som folk går av på istället. Jag vill ju veta var de jobbar…

Nå, nu finns det ytterligare en skylt som visar exakt samma sak, fast på en skärm istället. Skärmen kör Windows, har vi sett.

image

Dessutom verkar något program dras med minnesläcka…

Igår ville skylten ha en javauppdatering. Det är dessvärre inte touch screen och både mus och tangentbord lyser med sin frånvaro.

Men det fick mig att undra om det, förutom att det drar en massa ström, är så himla vettigt att ha en skärm med Windows på som skylt. Speciellt en som behöver uppdateras så mycket mer sällan än Windows. Man behöver liksom beakta hur ofta informationen på skylten ska ändras innan man väljer informationsteknologi. Är det en-två gånger per år kanske statisk skylt ändå är att föredra? Sambon höll inte med och menade att de skulle använt e-papper i färg med belysning. Drar mindre ström och behöver inga Windowsuppdateringar.

Knappt hade vi haft den här diskussionen klart förrän följande syn mötte oss;

image

LAMPOR! Jaha, hur ofta behöver de ändra texten på DEN skylten då???

Vi skakade på huvudet och gick till sushi-haket, som fortfarande har en statisk skylt.