Omg, jag säger då det! Först läste jag fel på klockan. Jag har alltid haft problem med det här: om klockan är kvart i fyra är den väl snart 16:54. Fyra betyder ju 16 på klpckspråket. Det är alltså inte det att jag inte förstår hur det fungerar, jag envisas bara med att koppla ihop den analoga och den digitala klockan alldeles fel hela tiden.

Så eftersom det i min hjärna var mindre än en timme kvar köpte jag en biljett i den vanliga automaten. Man kunde köpa returbiljett samtidigt. Då blir det lite billigare tänkte jag och tryckte.

Sedan kom inget tåg och jag insåg att min upplevda uppfattning om hur mycket klockan är inte var helt synkroniserad med verkligheten. Och man måste ju påbörja resan inom en timme. Illa!

Så jag gick till kundtjänst. Fast det finns ingen kundtjänst för SJ här. Bara VL. Men de är tydligen återförsäljare åt SJ och kunde kanske hjälpa mig i alla fall.

Det visade sig att det faktiskt inte går något SJ-tåg förrän 17:40. Folket har röstat blått alldeles för länge och nu har SJ inte monopol längre. Tåget jag vill åka med körs av tågkompaniet. Jag tänker rösta för statligt monopol och samordningsansvar nästa val, jag säger bara det. För nu gick det inte att stämpla min biljett som påbörjad eftersom det var så lång tid kvar tills tåget ska gå.

Man kan tydligen ringa SJ, men man får inte välja kundtjänst. Man måste välja rätt knappval, men vilket som är rätt är hemligt. Jag kom till en stängd kundtjänst när jag valde att jag ville prata med kundtjänst.

Fast eftersom jag är så förbaskat fel ute så har jag svårt att se vad de kan göra, hur snälla de än skulle känna sig just idag.

Jaja, jag stiger väl på tåget, som går och ser hur DE kan hjälpa mig. Jag får antagligen köpa en till biljett.

Vi får även se hur det går imorgon, för jag måste vara på kåren i Västerås klockan två och en liten röst viskar i mitt öra att jag antagligen kommer vilja åka med fel företag då med för att få ihop det.

Jag höll ändå på att skratta ihjäl mig inne på kundtjänsten, för jag jobbar på ett företag som sätter användarvänlighet och kundtjänst i främsta rummet och det här var bara så långt ifrån det som man kunde komma. Och det finns inte ens någon att beskylla för det eftersom det var tre olika bolag inblandade och jag gjorde misstaget att inte inse det innan.

Som sagt, jag tänker försöka rösta för att staten ska samordna det här i nästa val. Det här var ju supersnurrigt.