Åh, vad jag velar! Ska jag rösta för “det andra blocket”? Jag vill ju rösta emot den där Reinfeldt som bara ljuger och förvränger ord så fort han öppnar munnen. Usch, vad jag ogillar honom!

Men problemet är att jag inte vet var jag ska lägga min motröst i så fall. Mp har tydligen gjort en massa rabiata uttalanden på sistone. Jag vet nu inte vad de sagt, men jag har hört en massa föraktfulla uttalanden från en massa olika personer om språkrören. Kan man ignorera det? Jag är ju jätteoinsatt i Mp-politik!

Vänsterpartiet då? Nja, de tror att förbud mot vinster löser allting. Det gör det inte. I övrigt känner jag inte till vad de tycker utöver att de föreställer vänster och alltså borde vara emot dessa erbarmerliga utförsäljningar som sossarna och alla till höger om dem vill utföra. Sossarna är av den och några andra anledningar uteslutna.

Så har vi ju Piratpartiet. De behöver min röst. Men ännu mer behöver de fler heltidsanställda och fler aktivister. Och mediaträning. Och kickoffer och mysiga korvgrillningar och lägereldssång. Roliga fester. Då kanske klimatet i partiet går från bitter nedklankning på alla andra, personangrepp och missnöje. Och så kanske partiledaren kan ta en riktig semester. Den sista kommentaren på Facebook jag läste från henne skrek mellan raderna att hon är överbelastad. Samma skrik som jag såg mellan raderna på Ricks kommentarer och nyhetsbrev innan han tappade fotfästet totalt och avgick som partiledare lite för sent. Det var skittråkigt att se/vara med om.

Ska jag rösta för att problemen ska lösa sig? Jag har ju en väldigt stabil vän som ställer upp i lokala val, så där är valet lätt. Men till riksdagen då? Chansen för att piratpartiet ska komma in är väl så lite att det borde vara riskfritt att röstat på dem. Suck.

Fast de är för att all infrastruktur ska ägas av staten, så på så sätt är de emot i alla fall viss utförsäljning. Och så är de för att införa medborgarlön om 10 år eller vad det var. För att röra sig mot det  lugnt och ansvarsfullt. Det verkar vettigt. Speciellt eftersom jag såg en person uttrycka att det skulle gå att finansiera genom att man kan lägga ner CSN och vilken annan myndighet det nu var. Alltså PP har så vettig politik!

Jag får nog fortsätta vela en stund till och faktiskt läsa på lite. Har du röstat än?