Det här blir ett sådan där Vidde-funderar-i-text-inlägg, för jag ställdes just inför ett bekymmer.

Jo, det var såhär att jag plötsligen ville åka på valvaka. Och så anmälde jag mig. Sedan kom jag på att det behövdes en hel del planering om det skulle gå, så då slängde jag iväg en fråga till partiet på twitter hur man vet om man får plats. Jag hade ju inga 1000 kronor att spendera (vilket skulle ha garanterat en plats).

Jag fick inget svar, och jag tänkte därför att det kanske är fullt redan. Jag var ju rätt sen med att komma på att jag hade lust att träffa alla de gamla piraterna. Ja, för självklart pratar vi Piratpartiet nu.

Så igår kväll damp det ner ett mail i inboxen. Eller kväll… 23:45 säger tidsstämpeln. Där meddelades det glatt att jag var välkommen. Hmmm.

Ja, det går ju säkert att lösa, men jag har lätt för att stirra mig blind på lösningar som inte är möjliga. Problemet ligger alltså i att jag är mamma och att barnets pappa jobbar måndag morgon.

Här är lösningar som inte går:

  • Berätta för förskolan att Yosh kommer att lämna på måndag. Ta även dit honom så han får träffa personalen och se vart man går in. Fråga om det är ok att Yosh lämnar halv nio istället för nio, som är den överenskomna tiden. Yosh måste vara på jobbet senast klockan nio, så han kan inte fortfarande vara här då. Detta skulle göra att jag kunde sova hos någon och ta mig hem i lugn och ro tills halv två då jag förmodar att jag skulle hämta på förskolan istället för klockan två som är det vanliga. Det här går inte eftersom det redan är lördag nu och förskolan är stängd.
  • Barnets pappa får ta ledigt på måndag. Det går inte heller. Det är alldeles för sent påkommet. Det är som sagt lördag nu.
  • Ta en taxi hem. Detta går inte. Det är för dyrt.
  • Åk kommunalt hem klockan nio på kvällen. Detta vill jag inte. Det är för tidigt!

Det jag ser som finns kvar är att åka på småtimmarna (vid femtaget tror jag att jag kunde ta mig iväg hemåt) och försöka fördriva tiden däremellan. Jag har erbjudande om sovplats, så man skulle ju kunna åka dit och slumra någon timme innan det är dags att gå igen.

Jag älskar kollektivtrafik.

Jag älskar kollektivtrafik.

Om inte någon har tänkt köra bil mellan Stockholm och Västerås mitt i natten på söndag? I så fall vill jag gärna ha skjuts…