Hihi, jag hittade just ett litet dokument på min Google Drive där jag skulle skriva ner saker jag tyckte var viktiga innan förlossningen. Här är “hela listan” :

Rädslor
Snitt, vill ej söv
Vill

Bra vad? Det jag hade kommit fram till var alltså att det är viktigt att komma på vad man är rädd för, och vad jag ville. “Rädslor” och “Vill” är nämligen rubriker som jag skulle fylla på under.

Jag ville inte göra någon detaljerad plan, för jag trodde inte på att man kan följa en plan när man föder barn. Om man då har en så kan man ju misslyckas. Helt onödigt! Kommer barnet ut levande och friskt är det ju success hur det än gått till, tänkte jag.

Så hade jag kommit på att jag var rädd för snitt, att bli sövd och inte vakna.

Min barnmorska talade om för mig att det är ytterst ovanligt att de trycker på knappen, men om de gör det är de så duktiga så det behövde jag inte oroa mig för. Jag var helt lugn när jag gick ut från henne. Alla gånger. Jag måste haft Sveriges bästa barnmorska!

Sedan bestämde jag mig för att det där var något jag inte kunde kontrollera. Det är omöjligt att förbereda sig för det, och omöjligt att förhindra det om det nu skulle bli så. Så jag sa NAP åt det och tänkte inte mer på det.

Min förlossning gick precis enligt planen. Jag sa att jag ville ha en lagom kort förlossning, inte ligga många timmar och plågas. Och så blev det. Inget snitt. Inga konstigheter. Ingen bedövning heller, och jag är så nöjd med det!

Så kan det också gå.