Vi hade musik på när jag filmade Idun som lekte med babysittern. Jag tänkte inte på att det inte var fri musik, utan musik från Spotify. Jag tänkte snarare på att musikvalet sa lite om stämningen som var just då, och att det var kul att visa att Idun lyssnade på just det.

Nu vill jag inte skriva vilken musik det var, för då kanske ni lyssnar på den på Spotify eller grooveshark eller var ni nu väljer att gratis lyssna.

Nu är videon blockad, för tänk om folk sitter och lyssnar på musiken i min bebisvideo istället för att köpa skivan??? Hur ska artisten då få några pengar?

Inser att jag aldrig kan lägga upp söta videos på barnet om jag fångar henne dansande till musik i framtiden. Inte utan att vara olaglig.

Tänk, det fanns en tid då jag tänkte på folk som begår brott som omoraliska. Nu är jag själv en förhärdad brottsling. Jag har till och med använt mitt barn i ett brott!

Man inser mer och mer att ett rättsväsende inte är så gudomligt och fullkomligt som man en gång såg det. Det är bara ett av flera på planeten. Det är inte absolut rätt att följa just de lagarna. Det kan lika gärna vara så att rätt är att följa helt andra lagar som ett annat folk har. Eller så finns inget felfritt rättssystem.