Länk: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article17874234.ab

Ja, för jag ägnade all min fritid och en god del av min sov-tid åt att försöka stoppa utvecklingen. Och jag blev kallad foliehatt, tjuv, generation gratis, paranoid och mycket mer. Jag fick till och med höra att det var som att jag var med i en sekt. Samtidigt fick jag ofta höra “man hör ingenting från Piratpartiet längre”, ofta tätt efter (minst en gång dagen efter) att jag stått i flera timmar och demonstrerat.

Så ja, efter att jag nästan gick in i väggen bestämde jag mig för att jag hade gjort mitt, och att andra kunde ta över. Och att om nu folk inte tyckte att det var så viktigt, då får det väl gå så då. Jag har faktiskt gjort vad jag kunnat. Jag kunde inte göra mer.

Så nu rycker jag på axlarna. Jag sa ju redan 2006 att det var hit och mycket längre vi var på väg. Foliehatten är fortfarande på. Jag vet det fortfarande, och därför är jag inte förvånad. Men jag personligen förlorade striden, och har redan förlikat mig med utvecklingen.

Därför står jag inte längre på iskalla torg och demonstrerar medan media rapporterar om allt SD gör samtidigt som de totalignorerar de som kämpar för att vi ska få behålla få tillbaka brevhemligheten.