“Bara spara” ringde mig tidigare idag. De ville erbjuda gratis medlemskap. De ville sedan förhandla med elbolag eftersom de (enligt han som ringde) inte tyckte att elbolagen borde sälja el till högre än inköpspris.

Jag svarade att de vill väl få in pengar till lön till anställda och så. Hans svar på det blev att de i företagstopparna tar ut miljonbonusar och han tyckte inte konsumenterna skulle bekosta det. Jag hade god lust att fråga vem han tyckte skulle bekosta det då. Det är ju oftast bara konsumenterna som betalar in pengar till ett företag…

Nu har ju jag bundet elavtal, så jag tyckte inte de kunde hjälpa mig nu ändå. Och någonting fick mig att känna att något inte stämde.

Som alltid bad jag att han skulle skicka lite papper så att jag kunde ta ställning, men det gick inte eftersom det var gratis att vara med. Det fick mig att undra vem som betalade för att han satt och ringde mig. Så jag frågade om de hade en hemsida jag kunde gå in på och bli medlem. De hade en hemsida, men han sa att jag fick vänta på att bli uppringd igen.

Fler varningsklockor.

Så jag la på och googlade. Jag fick bara upp artiklar om folk som kände sig lurade. Pengar får de tydligen in genom kickbacks från elbolag de skickar kunder till. De har alltså ingenting som motiverar dem att göra det bästa för mig eftersom jag inte betalar dem.

Tydligen har de sagt upp elavtal som inte löpt ut än vilket gör att konsumenterna får betala straffavgift för att de säger upp i förtid. Sedan har de flyttat dem till dyrare avtal. Tydligen innebär medlemskap hos dem även att man ger dem fullmakt att byta elavtal åt en. Eftersom de inte får sina pengar från konsumenterna har de ingen lojalitet mot dem.

Så nej, det blir nog inget medlemskap hos dem.

Jag använder elskling när det ska väljas elbolag, men nu börjar jag ju fundera på hur det ligger till med deras lojalitet. Jag betalar ju inte dem heller!

Hur tänker ni kring detta?