Idun hade vänt sig på mage i sängen. That’s a first… Hon verkade dock inte nöjd med arrangemanget, och det såg inte ut som att hon kunde vända sig tillbaka. Tur att hon har mig då! Hungrig var hon också.

Men detta var första natten på länge som hon sov så många timmar i sträck utan att vakna alls. Hon somnade väl vid 8-tiden igår, och vaknade nu vid 5-snåret.

Jag har ju introducerat lite gröt, och igår fick hon mer än vanligt eftersom det verkar som att hennes mage vant sig nu. I början blev hon lös i magen. Det var konstigt, alla varnade ju för att hon skulle bli hård! Min lilla bakvända Idun… 🙂

Jo, då oroade jag mig för allergier, men det gick ju över.

Det känns då som min mamma-instinkt var rätt ; hon vaknade hela tiden för att hon inte höll sig mätt och behövde något tjockare framåt kvällen. Hoppas det stämmer och att inatt inte var en engångsföreteelse…

Hon får små minismakportioner av mat också. Favvisen är ris och köttfärssås. Jag har mixat med stavmixer och tar en tesked och blandar med ersättning så att det blir Rätt löst och smetigt. Idun är så rolig med den maten. Hon tar det i munnen, sedan andas hon in rätt kraftigt och ser lycklig ut. Jag hoppas det betyder att det är gott.

Maten får hon efter första tuppluren på dagen. Den kan vara rätt lång och börjar runt någon gång mellan elva och ett.

Mot fyra-fem sådär brukar hon vilja sova igen. Då ser jag till att det blir max en timme. Halvtimme ska det kanske egentligen vara, men jag brukar vara seg på att väcka.

Efter den tuppluren är det gröt. Om hon inte sovit vid fem och vill ha mat så är det gröt då istället.

Sedär, det är ju nästan som att vi har rutiner! Jag är ju inte så bra på rutiner, men det börjar ge sig.

Nu ska jag försöka få en blund till innan det är dags att gå upp. Vi får se om jag tar oss till öppna förskolan idag!