Varför har min telefon en bakåtknapp, men ingen framåtknapp? Ibland trycker jag bakåt av misstag eftersom det tydligen inte går att ha en riktig knapp som går att känna med fingret innan man trycker på den. Så fort man kommer i närheten av nedre högra hörnet av telefonen med något som kan liknas vid en kroppsdel så får man automatiskt backa ett steg.

Det är rätt ofta det händer.

Då vill man ju backa, fast framåt, liksom. Fattar ni? Inte så att jag vill backa in i framtiden, utan mer som att man ångrar att man ångrade av misstag.

Att det inte finns en framåtknapp, och inte någon tillstymmelse till skyddsmekanism kring backandet tycker jag faktiskt är rätt bakåtsträvande!

Låt mig backa framåt då!

För övrigt har jag och Idun varit hos min mormor Astrid hela dagen. Hon heter Margareta i mellannamn och hade hellre haft det som tilltalsnamn. Min mamma heter därför Margareta.

Här är två bilder från morgonfikat innan mamma åkte till jobbet:

image

image

Bilbarnstolar ska vara bakvända, till skillnad mot telefoner...