På lördagar är apoteket som ligger nära stängt. Inte för att jag har tyckt att jag har haft fem minuter över för att gå och kolla, men jag kom på att det nog låg till så. Jo, jag hade nog kunnat gå och kolla, men jag valde att sova istället.

Mera saker som är stängt är familjerätten. De har skickat förvirrande papper till mig, men det såg jag förstås inte förrän det var försent igår (eller så kom posten faktiskt inte innan de redan stängt, jag vet inte). Nu måste jag ringa dem för att kolla så att inte allt gått snett med prover och annat. Och det kan jag förstås inte göra förrän det slutar vara helg. Och jag är såklart mest nervig för det där nu. Såhär nervös för det har jag inte varit innan.

Kanske var det för att Idun kanske träffade sin farmor idag. Hon var supertrevlig, precis som jag hade misstänkt. Och kanske-faster och hennes man med. Hon har kanske-kusin till Idun i magen.

Åh, vad jag vill kunna stryka alla kanske ur texten ovanför! Jag vill att det ska vara så… och jag tycker det var jättejobbigt att inte veta.

Idag har vi provat bärsjal också. Den fungerar jättebra så länge inte barnet kräks, för som hon ligger kan hon ju inte vända på huvudet, så spyan ville inte ur munnen och hon hostade och skrek. Mamma Vidde hade smått panik och slet av sig bärsjalen så snart barnets säkerhet hade tryggats och spyan var borttorkad. Jag vet inte om hon blev hungrig eller bara ville tröstäta, men hon sa att hon ville ha i alla fall (det är rätt tydligt när hon vill ha mat, hon försöker suga på allting som kommer nära munnen) så hon fick 30 ml ersättning, för det var bara en timme sedan hon blev ammad, och mina bröst var ömma. Lagom till den var färdig kom besöket, och när hon ätit så sov hon genom hela fikat i diverse famnar.

Så dagens mål blev inte uppnått, men det var inte mitt fel. Eller så satte jag fel mål. Jag har minsann råkat tvätta och köra diskmaskinen idag, så jag har ju varit nyttig…