image

Jag måste bara berätta om en grej som hände på BB. Ni ser bilden ovan? Yosh hade precis tänt sänglampan medan jag bar omkring på en Idun med magknip.

Jo, det var så att det inte riktigt såg ut lika mycket som en lampa innan den tändes, utan kanske mer som en panel. Man tänkte inte på den i alla fall, och lampknappen satt inte på väggen, så man hittade den inte när man letade. Jag och kvinnan i sängen bredvid talade om att det var ju märkligt att de inte hade några sänglampor. Sedan åkte hon hem.

Och så dagen efter det, dagen före jag skulle åka hem, tänder Yosh den där lampan! Med en knapp på larmknappsdosan! Jag hoppade till lite när det kom ljus därifrån. Och sedan undrade jag hur tusan han hade manat fram en lampa plötsligt.

Det visade sig att den hade varit där hela tiden, och att det hade varit så uppenbart att man inte behövde berätta det.

Såhär: nyförlösta kvinnor kan inte lösa tekniska problem. Berätta för dem var lampor finns! Och berätta för dem att även om det är en symbolisk kastrull i instruktionerna så får man använda vattenkokare. Det är liksom på den nivån. Det är fysisk och psykisk ansträngning som saknar motstycke att föda barn, och sedan sover man inte heller, för det ska ammas…

Nu vet vi i alla fall att en sänglampa fanns hela den där tiden när jag tände taklampor och hoppades att det inte störde för mycket.