image

Purelan! Fantastisk salva. Eller det är egentligen bara fett, men det är precis vad vårtor behöver. Allt blir mjukt och vattenavvisande och ingenting fastnar i kläderna längre.

Jag ammade nog för mycket i början. Mer än mina vårtor klarade av. Jag skulle inte ha haft så dåligt samvete de där minutrarna när jag smög in nappen i Iduns mun så att jag kunde kasta i mig mat. Jag borde låtit den sitta där och vilat vårtorna!

Kanske hade vi sluppit en del blod om jag bara kört var tredje timme i början. Eller ammat kortare. En timme kanske skulle varit max för en båda-brösten-amning.

Nu funkar det i alla fall igen! Lycka. 🙂 Jag kör med amningsnapp och hoppas brösten håller ihop nu. Allt pumpande har ju satt fart på mjölken i alla fall, så det går enkelt att handmjölka ur lite och ge i kopp. Så skönt.

Idun har skrikit de senaste två timmarna, och jag tror det är magknip från ersättningen. Jag sa att jag inte trodde det var bra att ge mer ersättning just då och fick medhåll av sköterska. Kändes så bra att känna sig säker på vad som inte var felet!

Nu har jag snart ammat en timme och högra bröstet gör inte ens ont! Jag slutar efter en halvtimme på samma bröst, eller om det gör för ont. Man måste inte låta ungen suga ur varenda droppe!

Imorrn vill jag åka hem.