Har ni tänkt på hur livet verkar servera precis vad man letar efter hela tiden? Det betyder att om man letar efter problem och orsaker till att vara ledsen så hittar man det. Men det betyder också att om man är ledsen och letar efter sätt att bli glad på, då hittar man det också.

Grejen är att man måste vilja hitta. Man måste vilja se.

Jag var/är allmänt deppig och satt och läste i “Damernas detektivbyrå”. En bok på inte alltför många sidor som jag fick förra julen när jag önskade mig “frid” i julklapp. Följande stycke dök upp;

Pumpa. Är inte livet krångligare än så? Är det inte mer än att man måste ta hand om kroppens behov? Kanske inte!

Pumpa. Jag har inte ätit det, men det känns symboliskt just med pumpa. Det är ett trevligt ord också.

Pumpa.

Pumpa luft i däcken på cykeln. Pumpa, som i att träna (tror jag, jag säger inte så). Pumpa, som rytmer i musik kan göra.

Pumpa. Bränsle. Luft. Rytm.

Livet behöver inte vara mer än så när man inte känner för det.

Jobba. Komma hem. Äta. Sova.

Bryt av med goda vänner och gör något skönt, avkopplande eller kul på helgen. Idag är det en bra dag, som en vis kollega skulle säga, och ofta säger.

Jamen mörkret då? Ja, inte är det lätt. Jag läste nyss på en ny bekantskaps Facebook-profil; “Happiness can be found in the darkest of times, if only one remembers to turn on the light.” – Albus Dumbledore

Jag får försöka. Tills dess: Pumpa. 🙂