Jag har minsann lyckats snabba upp bloggen. Kirsi upplyste mig om att den gick bedrövligt långsamt, och det hade jag ju sett, men jag inbillade mig alltid att det bara var för mig det gick långsamt… Eller ja, valfri förnekelse. 🙂

Men eftersom jag ville att Kirsi skulle få en bättre upplevelse av min blogg traskade  jag (virtuellt) till Pingdom och frågade vad det var som tog sådan tid, egentligen.

De filer som laddades långsammast hade att göra med alla de sliders jag inte fått igång som jag velat. det var lite överraskande, för jag hade ju inte aktiverat dem! Ingenstans på bloggen kunde man se dem (utom en liten, då), så inte laddades väl jQuery-scripten? Jodå, det gjorde de minsann.

Så jag avinstallerade dem. Genast gick allt mycket fortare, och jag kände mig ganska nöjd med att gå från 60 sekunder till under 10 i laddningstid (i alla fall om man ska tro grafen på Pingdom).

Men så fick vi oss denna bloggpost till livs, och det motiverade ju lite till. Jag avinstallerade lite mer oanvända tillägg och körde in WP Smush.it. Den hjälpte nog inte så fasligt mycket, men i farten såg jag att jag avaktiverat WP Super Cache av någon anledning, så den slog jag på igen.

Nu går det ju tokfort, eller vad tycks? 🙂

Tidigare har jag ävenkört in WP Minify, men jag är inte riktigt säker på att den gör sitt jobb. Jag kanske ställt in den tokigt, men strunt samma… Yay me, som fått en så mycket snabbare blogg!