Lilian

Häromdagen fick jag ett mail om att jag fått en återbetalning av ett tidigare lån på Kiva. Det fick mig att tramsa runt på sidan en stund för att se om det var någon intressant som ville låna pengar. Jag snubblade över Lilian, som ville skaffa sig en utbildning.

Jag kunde inte låta bli. Hon fick en slant av mig. Det är ju lång tid tills hennes utbildning är färdig och hon ska betala tillbaka, så jag räknar inte med att få det. Men tänk om jag hade behövt fundera på om det var möjligt att utbilda mig? Det var så självklart för mig, så ibland glömmer man att alla andra inte har det lika lätt. Egentligen hade jag tänkt skriva det här blogginlägget för att uppmana andra så att Lilian fick sitt lån, men jag ser att hon redan fått det. Yay. =)

Jag tänkte inte kasta massor med pengar på Kiva-lån, men en slant då och då är bättre än ingenting, tänker jag. Jag skulle säkert bara kastat pengarna på kultur eller annat om jag haft dem kvar…

Jag tänkte att jag kan försöka titta in på Kiva-sidan en gång i månaden. Jag tror det är lagom. Det är ju så ofta jag får en slant från Flattr för allt bra jag sprider över internet…