Sådärja! Alla siffror är nu inmatade med flera minuter tillgodo. Situationen var uppenbarligen inte så hopplös som jag målade upp den. Det är ju nästan alltid så…

Tips till mig själv inför nästa år: bara för att en ruta inte ska fyllas i är det inte ok att skriva en nolla i den! Skatteverkets maskiner reagerar omedelbart på att en siffra finns tillgänglig och börjar radda upp en massa extra rutor som måste fyllas i för att redovisa den lilla oskyldiga nollan som inte ens behövde vara där… Sedan gnäller de på att det inte går att skriva värden under 1.

Vidare tycker jag fortfarande att det är förfärligt att ören är helt avskaffade hos Skatteverket. Jag har minsann hanterat ören. Det har betalats ören hit och dit och de korrekta siffrorna innehåller kommatecken. Någonstans i mig säger något ifrån när jag behöver skriva typ 556 istället för 555,50. Det blir ju inte den riktiga siffran! Har man otur kan alla de där avrundningarna ändra resultatet flera kronor åt endera hållet. Och att avrunda på annat sätt än matematiskt korrekt (till exempel genom att avrunda uppåt bara varannan gång för att undvika för stora avrundningsfel) kan jag bara inte alls med. Det får de faktiskt finna sig i när de inte tillåter kommatecken!

Nu tänker jag blöta ner mig och sedan krypa ner i sängen. Min frisyr kommer att bli kuriös. Det är nog bra. Jag såg en synnerligen kuriös frisyr imorse, och det förorsakade ett mycket bra leende från min sida. Det var uppskattat på alla möjliga sätt. Så det så. 🙂