Phoebe

I något avsnitt av Vänner frågas Phoebe om hon har en plan för livet, varpå hon svarar “I don’t even have a plah!”. Jag hittar inget klipp på det, så ni får väl försöka föreställa er det hela, eller nöja er med ett “evil plan laugh” från ett tillfälle då hon hade en plan, om än inte för livet…

Bilden hittades här.

Det är i alla fall den icke återfunna scenen jag syftar på i rubriken.

Inför 2011 satte jag mig och gjorde upp en detaljerad plan för hela året. Jag bestämde vilken månad jag skulle göra vad, och blev stressad över att alla saker jag ville ägna mig åt inte fick plats på ett litet år. Sedan sade det väl ungefär “schwoop” och så satt jag och hade panik för att det var december och ingenting var färdigt. Men det var inget snabbt “schwoop”, och jag har hunnit med att skära och skära i allt jag ville hinna med för att det inte fanns någon tid.

Så inför 2012 tänkte jag att jag inte gör en plan. Jag gör en “plah”, och så får vi försöka se vad det blir av det.

Här är lite allmänna regler.

Regel §1
Inga deadlines. Dödlinjer dödar projekt. Ta en sak i taget och gör det tills det är klart eller du tröttnar.
Regel §2
MINST en vidde-helg per månad! På Vidde-helger är telefonen avstängd/i flygplansläge.
Regel §3
Ta ledigt från sociala medier ibland. Prova sig fram hur lång tid som behövs. En vecka? En månad? När man är sociala-medier-ledig läser man inte andras bloggar heller. Undantaget VIP-listan (nära vänner, familj och respektivisar). Folk som bloggar för ofta flyttas till snygg-listan.
Regel §4
Kör Zumba så mycket du vill, men minst en gång i veckan

Saker jag vill ägna mig åt:

  • Börja rida
  • Boken
  • Vidde Webb
  • hemsideprogrammering: meganice.eu – (motton för veckan), wordpress-tema, Hästspelet (dreamhorse), webbshop med alla låtar, delaut.nu, Oseriös.net, Storybook.se
  • Spel: Zelda, LoL… (ingen panik med att fylla på detta)
  • Gör musik
  • android-appar
  • Berättelse.se (skrov nåt kapitel till eller så)

Regel §5
Man behöver inte göra allt på vill-listan. Det är bara för idéer när man inte har idéer en regnig dag.

Sådärja. Nu kan det bli nytt år.