Jag är med underbaringarna på Kolmården. Vi har tagit konstiga vägar med en fin liten hyrbil och tvivlat på Googles förträffliga förmåga att leda oss rätt. Älsklingen var rätt grinig över bristen på tilltro inför Googles allvetande som fanns i bilen. Vi har varit vilsna och inte vetat om vi ska gå upp för den branta backen eller ta den långa vägen. Vi har fått reda på att det var den branta backen.

Jag behövde ta en bild, kändes det som. Jag tappade istället mobilen på ett sätt som var mindre lyckat för min skärm. Den är i många bitar nu, och jag vågar inte hålla telefonen vid örat. Några bitar kanske lossnar. Men vad ska jag med mobil till nu?

Jag brydde mig inte så mycket utan konstaterade att den var trasig. Kanske för att jag vet att glas går att byta, och att jag egentligen har använt all beslutsamhet som finns att uppbåda till att inte köpa ny mobil nu. Fast minnet alltid är slut och fast det finns Samsung Galaxy SII. Men jag saknar min Zeiss-kamera som jag hade på min Nokia. Undrar om det går att hitta en igen? Någon som vet? Jag saknar speciellt makro-läget, men även kameran över huvud taget var ju bättre och tog bilder som inte var så gryniga… Megapixlar… det är ju viktigare att kameran faktiskt är bra!

Vi har idag tittat på delfiner och chimpanser och gorillor och elefanter och kameler och kulaner (eller hur man säger det i plural) och antilooper av många sorter och zebror och tigrar.

Sedan var vi blöta, kalla och trötta och begav oss till bubbelpoolerna och bastun och blev blötare, varma och tröttare.

Så vad gör man när man är sådär härligt utmattad och ren och har färgat en vit handduk rosa (förlåt, Vildmarkshotellet)? Går och äter, såklart! God mat, får man villigt erkänna. Helt underbart. Servitrisen kunde flörtat med oss mer, men det är väl kanske inte något man kan ha som krav… =)

Det är en helt urmysig lobby här, så vi satte oss där och drack lite cider och pratade om ditt och datt vid elden. Nicers.

Det enda gnället vi har nu är att vi inte riktigt visste vad vi skulle göra av oss precis när vi kommit. Det var ont om skyltar. Det var ont om folk att fråga. Det var helt enkelt svårt. Ett plus var ju att Kolmården har en app med en karta där man kan se precis var man är hela tiden. Eller precis… kartan är ju på cartooniska och i mitt tycke svår att översätta till verkligheten, men det är ju en gubbe som talar om var man är, så man kan röra sig och veta att man rör sig åt rätt håll… eller fel håll om man nu gör det. Man vill inte springa i de här backarna i onödan, kan jag ju säga.

Sen är vi ju helt ovana spa-gäster (är det spa bara för att det finns bubbelpool? Näe, det fanns ju behandlingar som vi inte bokat också), så inte visste vi om man skulle byta om här eller där, gå hit eller dit… och sen då, ska man ha badrocken med sig/på sig när man går ut??? Svaret är att så länge man inte vandrar åstad utan en tråd på kroppen (som en man bestämde sig för att göra), så kan man göra som man vill, lite.

Ja, det finns nånstans att göra av sina grejer. Det finns barer och stolar och bord och ställen att lägga sin handduk och badrock och diverse annat bra! Man får inte förtära någon dricka i bubbelpoolen enligt skylten. Men enligt vad alla andra gjorde var det helt ok. Och  ingen sa till oss när vi gjorde detsamma i slutändan. Istället hjälpte de oss med att trycka på bubbelknappen och städade undan våra flaskor och glas åt oss när de var tomma.

Imorgon ska vi träffa vargarna. Hoppas de inte äter upp några lösa snoddar på min jacka. Jag tror inte jag har några, men det står så nogsamt att man ska se till att gömma undan sådant, så jag tror de kommer hitta nån snodd att tugga på bara för det. Eller så har de inte läst broschyren, vem vet… =)

Eftersom mobilen är trasig blir det inga bilder, så ni får fantisera istället. Gissa om jag har byxor på mig!