…har jag skrivit 142 ord igår. Det gick. Sedan var jag faktiskt för trött, men jag är glad att jag satte upp det målet bara för att tvinga mig själv att öppna mitt nya dokument och plita ner några rader om vad Yara höll på med i Lövhamn.

Yara är  sidekick till min huvudkaraktär, men hon är så bångstyrig och bråkig, så hon riskerar hela tiden att ta över hela historien. Kanske det inte gör något. Kanske kan man ha två huvudkaraktärer. Jag vet inte.

Som ni ser har jag en graf som liknar den som fanns på sidan i förra årets Nano. Jag hittade nämligen inte den på sidan igår. Den här tog 5 minuter att göra (eller mindre). Upp med ett kalkyl-program (jag använde LibreOffice, men det går väl lika bra med något annat Office om man har det) och in med siffrorna. 50000/31*dagens datum är mål, och sedan är det bara att fylla i hur många ord man har skrivit i kolumnen bredvid.

Markera alltihop och infoga en graf (“infoga” > “Diagram…”). Man fick trixa lite med Y-värdena och ställa dem i rätt ordning för att få det som man ville, men det var förvånansvärt enkelt. Jag hade trott att det skulle vara krångligare att få den att fatta vilket som skulle representeras av streck och vilken som skulle vara staplar…

Nu gäller det bara att fylla diagrammet. Jag ligger ganska mycket efter nu. Men det gjorde jag förra året vid den här tiden också…

EDIT: Ja, om man kollar under fliken “stats” på nano-sidan så finns det ju en likadan graf där. Det var inget… =)

…och jag gillar hur optimistiskt det ser ut på den sidan; “At This Rate You Will Finish On September 28, 2014”. Så de tror att även om det tar tid så kommer jag klara det! Det är ju betryggande.