Självklart ska jag vara med igen. Boken blev ju inte klar! Det är oklart om boken kommer att komma i tre delar, eller om jag dänger ut alltihop i en pdf-fil när allt är färdigt. Vi får helt enkelt se hur det går. I nuläget är det en del trådar som hänger i luften. En del behöver knytas upp, och andra kanske behöver klippas av. Det vet jag inte förrän hela berättelsen har skrivits.

Nano-sidan är uppdaterad och nysläppt, sägs det. Det innebar bland annat att min jag-är-färdig-bild här till höger försvann och har nu bytts ut mot samma bild som pryder detta inlägg. Ja, jag hittar inte så noga på sidan längre heller, men jag tror säkert att det ger sig. Mitt konto från förra året fanns kvar i alla fall.

Ska du vara med och skriva? Förra året var det otroligt motiverande att se hur andra låg till med orden och sträva efter att komma ikapp de som låg strax ovanför mig på rimligt avstånd. Jag vill gärna ha det så i år igen.

För dig som inte hört talas om detta tidigare är det alltså en anordnad tävling, men man tävlar egentligen bara mot sig själv. För att vinna behöver man skriva 50 000 ord under november månad. Vinsten är ett utkast på 50 000 ord, och för att hinna behöver man säga hej då till all självkritik och tänka att man fixar alla små och stora fel i editeringen senare. Man får skriva vad man vill, själv skriver jag en fantasy-berättelse som legat och grott i mig sedan högstadiet när jag hade en underlig dröm en natt.

Det är väldigt skönt att äntligen få ur sig den. Historien tar sina egna vägar och karaktärerna hittar på knasiga saker som jag inte räknat med. Till och med huvudhandlingen gjorde revolt för mig! Det är väldigt underhållande, om inte annat.

Mitt användarnamn är Vidde, vad är ditt?