Jag hade det där problemet igen, att jag inte hade tillgång till någon skanner. Man kan lösa det genom att utnyttja jobbets resurser genom att faxa pappren tillbaka till jobbet och få dem som pdf i ett mail. Om någon tyckte att det var värt bekymret skulle man kunna koppla in en dator där, men det är ytterst sällan man faktiskt behöver skanna något på jobbet.

I just det här fallet hade man antagligen kunnat motivera varför min arbetsplats skulle bistå mig med detta, men det kändes inte helt rätt, och det finns andra gånger när det är helt fel, och jag hoppas det uppstår en hel massa tillfällen då jag behöver skrivare och skanner i mitt företag.

Jag stövlade därför in på netonet på jakt efter en apparat av märket HP. Jag köper aldrig skrivare av annat märke, har aldrig haft några problem med dem och den enda gången jag frångick den principen fick jag en skrivare vars pappersmatning ingen kunde få igång.

imageDet blev den lilla skönheten på bilden till vänster, för den kunde jag bära hem. Jag funderade på en dyrare först, men då hade jag behövt hemkörning, och det får man bara om man handlar på nätet, tydligen. Jag ville ha hem den idag! Sen kom jag på att jag nog inte behövde all den där upplösningen och allt det var. Egentligen.

Andra saker som fick mig att välja den här var just att den var snygg och hade en cool touch-screen-grej på framsidan, samt att den promotades som foto-utskrift-skanner-allt-i-ett-mockapryl. Ibland vill jag skriva ut bilder och sätta upp på väggarna. Inte alltför ofta så att det är värt att lägga massor av tusenlappar, men denna sak verkade kunna fixa de flesta saker jag behöver till ett inte alltför hemskt pris (1290kr).

Installationen gick lekande lätt. De olika stegen fanns animerade på den lilla touch-skärmen ifall man skulle känna sig osäker. Pluspoäng för det! Skanningen som jag behövde den för gick även den enkelt. Den sparade automatiskt filerna på min dator som den hittade i samma skyddade trådlösa nätverk (jag fick välja dator), och en förhandsgranskning visades på touch-skärmen så att man kunde upptäcka att man lade in papprena åt fel håll och fick allt upp och ner.

Inga sladdar utöver strömsladden. Inga problem. Inget krångel. Tydligen ska man kunna fixa så att man kan maila saker man ska skriva ut till den, men jag har inte haft det behovet än. Förväntar mig att det är lika lätt, men kan inte riktigt se hur det ska vara användbart… Kan du?