Såhär har jag löst soporna hemma hos mig för minsta dåliga samvete, utan att fylla huset med påsar.

Längst till vänster gömmer sig diskmedel och sånt där jox som gör glasen glansiga i diskmaskinen. De två grå behållarna från IKEA fyller jag med papper respektive plast. Jag sorterar ut tidningar i soprummet.

I mitten har vi en hink för “övriga sopor” och en påse för kompost. Längst till höger rymdes faktiskt en pappkasse för pant samt metallskräp. Sorteras när den blir full (det tar lång tid innan den blir det om jag inte har fest).

image Batterier har jag i förrådet i lägenheten än så länge. Kanske hittar jag ett smart sätt att lägga in dem också här…

Grejen med detta är att jag tyckte det var helt olösligt när jag bodde i Jokkmokk. Jag kunde inte alls begripa hur det skulle gå till, och när jag försökte så blev det fullt med pappåsar i hela huset. Visserligen finns inte ikea så nära Jokkmokk, men det finns kanske andra sätt att få tag på lagoma kärl…

Nu har det liksom löst sig självt bara för att jag köpte de där byttorna på ikea. Och för att vi har miljöbod också. Innan samlade jag så himla mycket skräp innan det blev värt att låna någons bil för att åka och sortera utanför Ica och störa sig på att Återbruket inte har öppet när vanligt folk (eller jag, då) har slutat sitt jobb. Det här är mycket mer miljöanpassat, känns det som. Pappa (som varit med och utvecklat en hybrid-buss) har sagt till mig att det inte finns något människan gör som är miljövänligt.

Hur har du löst det med sortering?