Igår skulle jag läsa och ville då ha musik i bakgrunden. Plötsligt slog det mig att jag behövde ha världens bästa läs-till-skiva på. Jag hittade ett bränt exemplar. Jag måste köpa mig en egen en vacker dag. Nästa gång jag cdon-shoppar ska den med (om jag minns)!

(bilden kommer härifrån)

Skivan är alltså Enyas Shepherd Moons. Jag läste nästan hela Sagan om ringen liggandes i soffan i Hölö med den skivan på repeat. Drev säkert en eller annan familjemedlem till vansinne, men den gav en så skön stämning till allting. Det gör den fortfarande.

Jag har rätt många skivor som bara känns gamla och sönderlyssnade när jag slår på dem. Inte den här. Det är skickligt att skapa sådan konst som kan avnjutas under så lång tid.

Kan man flattra Enya? I så fall borde jag klicka på subscribe på den här skivan eftersom den envist fortsätter att ge mig mysiga känslor.

Jag brukade nynna Lothlórien för Åzkar. Han blev lugn av det. I och för sig bestämde jag mig för att nynna den vid trygga stunder när han var liten så att han skulle bli lugn av den, men ändå!