Jag sitter just nu och lyssnar på Håkan Juholts tal. Han har pratat om barnfattigdom, arbetsglädje och arbetsmiljö.Jag har inte hört något spektakulärt ännu, men så sitter jag ju på gräset och bloggar istället för att lyssna helhjärtat. Orsaken är att det var svårt att komma nära på grund av allt folk som är här.

Det är rätt mycket folk här nu. Jag upplever att det är mer nu än under de andra talen. Jag har ingenting konkret alls att backa upp det med, men jag har under veckan haft en känsla av att folk liksom är på väg att svänga åt vänster.

Jag antar att det i så fall är ganska naturligt. Vi har ju haft blå regering ett tag nu. Folk vill ha låga skatter och bra välfärd. Man kan inte få båda, men man kan irritera sig på det man inte har…

Jag hoppas att folk svänger framåt snart. Piratpartiet är inte höger eller vänster, vi är framåt. Man kan inte backa in i framtiden.

I och för sig ser vi ju att vi är på god väg att vinna ändå! Det är faktiskt jätteroligt.

Nu sa Juholt att vi behöver satsa på järnvägarna och tunnelbanan. Det är det bästa jag hört från honom hittills. Och ja, det är klart att det kostar pengar, men vad kostar det oss om vi inte har en fungerande infrastruktur i landet?