Resan över havet var tämligen dramatisk. Pirater i sjönödsdrama hade man kunnat rubriksätta det hela ifall man var anställd på till exempel aftonbladet eller expressen. Det var nämligen en båt som skickat ut nödrop, och vår färja började söka efter den. Det tyckte jag var utomordentligt fint. Så klart man hjälper någon som behöver hjälp, oavsett om det är på havet eller syberrymden. Det var förresten tydligen helt 90-tal att säga syber fick jag höra på bussen, och ptja, kanske börjar man bli till åren…?

Det visade sig att det inte var någon fara med segelbåten, utan en person hade gjort illa armen på bommen, och vi kunde fortsätta. Vår kapten bad om ursäkt för fördröjningen, men för mig kändes det konstigt. Han agerade ju helt korrekt efter den informationen han hade.

Väl framme och iland jagade vi rätt på taxibilar som kunde ta oss och vårt bagage till vårt tillhåll. Här har vi alla bekvämligheter man kan tänkas behöva; kök, säng, toalett och dusch. Det finns till och med tvättmaskin och strykjärn, för uthyraren hade tänkt på att vi kanske hade skjortor som blev skrynkliga. Det var ju politiker han skulle hyra ut till trots allt.

Eftersom nästan ingen hade sovit ordentligt (jag gissar att vi snittade på runt en-två timmars sömn per person) blev det till att äta pizza, handla lite och sen hem och sova. Vi var helt döda nån timme, men sedan var det ju en massa att se och höra och folk att träffa och pratas med.

Dimmig almedal

Jag måste bara kommentera på att Almedalen inte alls såg ut som på bilderna jag sett innan. Jämför själv bilden till vänster med den på Piratpartiets hemsida! Ska det vara på det här viset? Va? Jag tycker i och för sig om dimma…

Varje parti som valts in i riksdagen får en egen dag i Almedalen, och idag var Miljöpartiets dag. Vi språkade med Grön Ungdom, som var mycket trevliga. Emil har skrivit en bloggpost om varför vi har bättre miljöpolitik än Miljöpartiet. Bedöm själv!

Jag hörde även en del av Gustav Fridolins tal där bland annat talade om skolan. Det väckte en del tankar hos mig, som jag nu är för trött för att minnas allihop, men jag reagerade på att han sa något om att han fått kvarsittning i skolan. Varför fick inte vi det? Inte för att jag ville ha det som straff, men det var för mig alltid väldigt obegripligt att skolans lokaler inte var att tillgå för den arbetsbörda lärarna lagt på oss. Jag hade gärna suttit kvar tills läxorna var gjorda för mer effektivitet. Jag har alltid ogillat att arbeta hemma. En del tycker om det, och i vissa fall skulle jag säkert gilla det, men om man vill tycker jag att man i alla fall ska ha valet att utföra arbete på den plats man fått uppdraget från. Skolan borde inte varit ett undantag i min mening.

Pirater skapar en nästan fullständig kostcirkel

På kvällen blev det mingel med pirater och grillning hos Ung Pirat. Det var hysteriskt roligt. Det är så goa och fina människor i Piratpartiet och Ung Pirat. Jag blir massor med pepp av dem!

Nu måste jag sova så jag kan ge mig ut på nya äventyr imorgon, men här är lite bilder så länge!


Andra bloggar om första dagen:
Janne
Nipe
Mackan (rekommenderas, vi behöver fler pirater som ser på oss ur andra perspektiv än det perspektiv vi nördar har bakom våra tangentbord, paddor, smartphones och vad mer vi nu bär med oss)