Det är lustigt med hur folk i stockholm alltid tycks veta var man bör gå på tunnelbanan för att slippa gå så mycket som möjligt på ankomstsidan. Alltså inte “vart” som i vilken station man ska gå på, utan “vart” som i vilken vagn eller vart på avgående perrong det är smartast att stå när tåget kommer för att komma av med minimal ansträngning, eller för att behöva gå absolut minimalt med steg vid ankomsten. De brukar berätta för mig hur jag ska göra också, men jag gillar ju att gå av, gå åt fel håll, vända och skrämma slag på den som stressat gick bakom, och sedan försöka se ut som att jag vet precis vad jag håller på med. Det är lätt. Alla är så upptagna med att kolla vad de själva egentligen ser ut att göra eller veta, så ingen ser mig någon längre stund.

Jag undrar varför det är så nödvändigt att optimera tiden för stockholmare? Varför är det mindre stressigt ju längre bort från staden man kommer? Det är egentligen inte logiskt alls, för alla borde väl kunna leverera saker och ting i samma takt egentligen, oavsett var man har kontor…

Här är i alla fall lite bilder från min helg.