Som kan ses här till vänster är det inte alla som blir helt nöjda när man har åsikter helt öppet på sin blogg. Anna uttrycker i detta inlägg att hon inte har lust att betala för Spotify eftersom tjänsten inte är tillräckligt tillförlitlig;

Halvtaskiga tjänster är helt okej om de är gratis. Om man vill att folk ska öppna plånboken för dem ställs det helt andra krav på kvalitet, leverans, pålitlighet, etc. Spotifys nya begränsningar innebär att jag måste omvärdera mitt förhållande med Spotify. Antagligen kommer jag och Spotify förr eller senare att gå skilda vägar. Jag är ju trots allt fortfarande fullt förmögen att släpa mig till min skivhylla och plocka fram det jag vill lyssna på ur den.

@NorthWiz tycker att detta skapar “…opinion mot vad som rimligen är företagets angelägenhet.” och att politiker borde avhålla sig.

Ja, kanske det. Fast bloggare då? Ligger det inte i vår natur att blogga om allting runt oss och det folk pratar om? För på våra bloggar är vi bloggare först och politiker sedan. Men kanske är det bara taggen #svpol som förargar. För i annat fall har jag gjort mig skyldig till både det ena och det andra här på min egen blogg. Spotify är ju nämnt ett par gånger de med…

Jag vet inte, faktiskt. Antagligen har det med de här hattarna att göra också. De där som vi inte kan ta av oss. Man kan inte ta av sig “piratpartist-och-sitter-i-styrelsen-hatten” som jag har fastnålad på huvudet.

Å andra sidan har vi väl yttrandefrihet och får kasta ur oss vad vi vill så länge det inte är hets mot folkgrupp.

Hursomhelst har jag faktiskt lite svårt att se någon större skillnad ur artistens synpunkt på folk som gratis-lyssnar med Spotify eller som tankar från TPB. Så något ramaskri över att dessa personer skulle gå tillbaka till att tanka på TPB tycker jag är onödigt.