Vad är det för fel på Google Chrome egentligen? Fick för mig att installera det och testa. Skaffar enkelt hem det och installerar. Inga konstigheter där. När jag öppnar den kommer jag till en välkomstskärm med information om hur bra Chrome är. Där är även en video. Jag gillar video. Jag klickar.

Det gick ju inte så bra. Klickar på länken och får reda på följande.

The Google Chrome browser (32-bit) includes Adobe Flash Player built-in. Accordingly, Chrome users do not need to download Flash Player separately.

I am unable to view Flash content. How do I get Flash Player to turn on?

It’s possible that you could have disabled Flash Player in Chrome. To re-enable it:

  1. Type “about:plugins” (without the quotation marks) into the address bar at the top of a Chrome browser window.
  2. Click “Details” at the upper-right corner of the page.
  3. Find the “Flash” (or “Shockwave Flash”) listing on the Plug-ins page and click the corresponding “Enable” button.
  4. Close all Chrome windows and restart the browser.

Skriver about:plugins i ett nytt fönster.

Vad tycker ni att jag ska göra nu? Varför är allt så krångligt?

Går till samma You-tube-sida i Firefox istället.

Kolla, en stor vänlig knapp uppe till höger! ONWARDS! (for the glory of some storyline that I don’t care about)

Klickar på adobe, väljer installera, skriver mitt lösenord. Startar om Firefox. Funkar. Nu kan jag få en man som inte kan prata ordentligt förklarandes för mig hur bra Google Chrome är. Eller så skiter jag i den webbläsaren… >:|

Notera att orsaken till att pluginet inte fanns är för att jag sitter i en nyinstallerad version av Ubuntu. Fixade igår. Det gick också enkelt. =)