Idag har jag mest legat och kollat Caprica och Dexter eftersom jag hade väl roligt igår. Bakis kallas det.

Men en del funderingar har det blivit också. Imorrn presenteras partiledningen så en del organisatoriskt har jag tänkt. Men mest har jag funderat grupppsykologi…

Rick har satt igång och meddelat orsaker till att han avgick på sin blogg, och det finns en del att fundera över. Kommentarerna på den här posten är tämligen intressanta, tycker jag. Mest för att vi behöver ta med oss hur vi har gjort och vad som inte fungerat så att vi kan vara bättre.

JörgenL funderar över det här med ansvarskedjan vilket gör partiledaren till ytterst ansvarig för det mesta i partiet. Lägger man fram det så är det faktiskt inte underligt om man som partiledare får det hett om öronen! Nu har vi haft val av DL och VL här och var, så det kan möjligen ha förhindrat en del av det, men tekniskt sett är de valda ledarna fortfarande tillsatta uppifrån.

Men med all den pressen som ändå varit är det inte underligt om man blir lite förvirrad och gör misstag. Frågan är vad man väljer att göra när man inser att saker och ting inte gick så bra som man hade tänkt sig. Jag började citera Sheldon från Big Bang Theory idag när jag försökte förklara för en partikollega att innan man kan bli förlåten måste man be om ursäkt. Är man inte förlåten när man gör nästa misstag överreagerar folk, och det känns antagligen rätt så överdrivet om man inte förstår bakomliggande orsak. Och det är nog svårt att förstå om man slutat att lyssna på grund av att folk reagerar så överdrivet.

Ond cirkel som antagligen är lätt att hamna i.

Själv tycker jag att organisationen behöver breddas. I nuläget fattas det folk för att kunna göra det på många håll, och det tror jag beror bland annat på att för mycket ansvar legat på för få personer för länge.  Organisationen har känts som en tunn pyramid, ett korthus med en eller två personer i varje nod. När en av dessa blivit sjuk eller avvikit (ofta för att de inte orkar mer) har allt arbete runt denna lamslagits medan folk försökt täcka upp. Det har helt enkelt varit för mycket krishantering och för lite tid över till löpande arbete.

Jag hoppas jag får tid över att skriva mer om det en annan dag.

Sedan såg jag den här postenLive och började fundera på om det inte låg en hel del i det. Möjligen.

Här är en mystisk bild från festen igår. Min kamera hanterar inte fester så bra…

image

Nu behöver jag sova. Upp tidigt imorrn och jobba ska man.