När alla andra företag verkar vända Wikileaks ryggen står Flattr kvar. Jag gillar dem. Frågan är väl bara hur de förmedlar pengarna. När jag ska betala kan jag nämligen bara välja Visa eller Paypal. Båda är ju onda, har vi lärt oss.

Jag kan tycka att det är rätt att stänga av någon som sysslar med olagligheter, men då får man faktiskt vara beredd att berätta vilka olagligheter det kan tänkas röra sig om. När de avstängda inte ens är åtalade för något (förutom Assanges privata snedsteg som inte har med siten Wikileaks att göra då) finns inga som helst skäl att stänga ner.

Så “tvättar” vi våra pengar genom Flattr nu eftersom vi stoppar in pengar med ondingarnas sätt, och sedan låter dem gå vidare till de avstängda?

Vill du ha ett eget Flattr-konto är det skitenkelt. Gå hit och signa upp dig. Lägsta kostnaden är 2 euro per månad. Om en euro är ungefär 10 kronor betyder det att en hundring räcker 5 månader (men man kan donera mera om man vill). Vad du får är tillfredsställelsen att ge pengar till dem du uppskattar på nätet så att de kan fortsätta ge dig vad du vill ha. Bra va?

EDIT: rättade till det felaktiga i uträkningen… (se kommentarer)