Nu har Visa också stoppat betalningar till Wikileaks. Det innebär att om jag vill ge dem pengar kan jag varken använda mitt Visa-kort eller mitt Paypal-konto (Ja, jag är lat. Jag har det kvar).

DN skriver:

Några formella brottsanklagelser har ännu inte riktats mot Wikileaks med anledning av de dokument som publicerats. Än mindre har något åtal väckts eller dom fallit. Däremot har amerikanska politiker gjort skarpa uttalanden och även utövat påtryckningar på företag som sålt tjänster till organisationen.

Det börjar bli mycket att bojkotta nu, känner jag. Jag trodde inte jag orkade bry mig, men jag fick en kommentar igår från en “Don Kongo”:

5 världsledande tidningsredaktioner, och via den amerikanska, USA’s regering och underrättelsetjänst har fått rätten att plocka bort allt som kunde vara direkt skadligt. Så klart kunde något slippa ut ändå. Men de har verkligen gjort allt man kan kräva för att göra rätt sak.

Om det är sant kan de ju inte gärna gnälla! Vad ska lilla jag göra, tro? Börjar smått fundera på en sådan där spegling… Det finns ju beskrivning på svenska (som jag inte läst ordentligt) och allt.

Men ska man sätta igång och bojkotta Paypal, Mastercard och Visa nu då?

Qeruiem frågar:

So what credit card should I get when both Eurocard and Visa went evil? When did life get this complicated? #cablegate #piratpartiet #svpol

Ptja, Oakfairy verkar ha lösningen:

@janlindgren Alternativet för oss som vill bojkotta alla de som blockerar #Wikileaks på något vis verkar bli en hydda i skogen.