Idag gick min blogg ner 1 timme och 25 minuter enligt Pingdom-mailen som jag får då. Den mäter dock bloggen som nere om det blir för segt, och det kan hända att det blev lite segt innan det blev helt nere.

Det visade sig att det var någon form av Ddos-attack som drabbade alla Loopias kunder. Vad den var tänkt att riktas mot vet jag inte, men jag uppskattar att Loopia informerar om varför min blogg inte funkade på driftbloggen:

Som det största webbhotell i Sverige utsätts vi ibland för olika typer av Internet-angrepp, bland annat så kallade Ddos-attacker, som försöker överbelasta nätverket och störa våra kunders trafik. Som kund märker man oftast ingenting men den som drabbade Loopia idag var mycket avancerad och kraftfull.

Dock är det mycket svårt, om inte omöjligt, att helt skydda sig. Vi har genom interna förändringar och uppgraderingar samt ett mycket nära samarbete med våra leverantörer lyckas med att få ner antalet överbelastningsförsök som går så långt att de påverkar dig som kund.

Vi beklagar det som inträffade och jobbar löpande på att förbättra alla delar i våra tjänster, nätverket är inget undantag.

Vad jag inte uppskattar är folk som håller på sådär. Vad ska det vara bra för? Kan de inte rikta sina slangbellor åt ett annat håll?

Det är snyggt gjort av Loopia att få upp allt så snabbt igen dock. En störning på över en timme kan verka jobbigt, men jämför med att det skulle fortgå en vecka eller så. Då verkar det inte så drygt längre eller hur?

EDIT: Upptäckte just att en av orsakerna till att Wikileaks plötsligt rusat i höjden på Knuff kanske är att de är DOS-attackade. Det är väl inte samma sak som Ddos, kan jag tro, för det stavas ju olika (Vidde kan ingenting om sådana där saker), men min konspiratoriska sida blir lite fundersam… Loopia och Wikileaks har ju inget med varandra att göra vad jag vet, så varför krånglar det samtidigt? Vad är det för strul?