Som bekant gick det ju inte att köpa skor tidigare i veckan eftersom min bank inte riktigt fungerade som den skulle.

Kirsi hade länkat till dessa stövlar (till vänster), och förvånat hade jag konstaterat att jag tyckte om dem. Det är inte vanligt att jag gillar skor. Och sedan är det inte vanligt att dom passar mina fötter heller. För några år sedan slutade jag shoppa på både Skopunkten och Din sko eftersom deras skostorlekar slutade vid 41, och jag hade 42.

Förutom min ilska över världen och deras små fötter som gjorde att mina fossingar hamnade alldeles för långt ut på normalkurvan för att bry sig om vid affärernas inköp, var jag även på Intersport som vid ett tillfälle svarade mig “Men näh, de där finns bara i damstorlekar!” i en ton som gjorde fullständigt klart för mig att jag borde ha förstått det.

Nu tycks det emellertid som om normalkurvorna har justerats en aning, och storlek 41 är nu tillräckligt stor för att inrymma mina fötter. Det är både bra och dåligt. Mest bra, för jag kan köpa skor. Men då har jag ju inte storleken som är svaret på Den Stora Frågan om livet universum och allting… Det kan man störa sig på litegrann.

Men som sagt. Nu när mina fötter får plats i skor upptäckte jag att skoinköp kunde vara ganska angenämt och gå att stöka undan på ca en timme. När man är helt van vid att det helt enkelt inte finns mer än ett eller två par i en hel affär som överhuvud taget går på ens fötter (utöver herrskorna som verkligen verkligen ser ut som herrskor och inte är ett alternativ) är det smått euforiskt att upptäcka att i princip varenda par skor har en storlek som passar.

Problemet med att skor i storlek 36 är mycket snyggare än skor i min storlek kvarstår dock, för när man gör skor större skalar man inte bara upp dem, man gör dem mer avlånga, vilket inte alltid är snyggt över huvud taget. I min egen synpunkt då. Tidigare har jag ofta önskat att jag ägde någon form av manick som kunde förstora saker eftersom jag ville ha den där formen de mindre skorna hade, men ingen verkar ha uppfunnit det ännu.

Nåväl. Jag lyckades köpa 3 (!) par skor på den där timmen. Bland annat nedanstående två och ett tredje par som jag inte hittar på hemsidan just nu. Två kängor och ett par fåniga skor benämner jag det.
Känga från Skopunkten.comBoots från Skopunkten.com

Nu måste jag bara hitta såna där kuddar som Sanna säger att man behöver. För hon har rätt när hon säger det.