Mina ord hittills. Morgonens ord ej räknade.

Nu har vissa skrivit i Nano över en vecka. Jag har skrivit mycket mindre än så. Och insett att jag ligger rätt efter eftersom jag varit så långsam i starten. När jag väl sätter mig och skriver blir det dock väldigt många ord skrivna på kort tid mot vad jag trodde. Hur lång tid tar det att skriva 680 ord? En resa mellan Stockholm och Västerås, tydligen. Nu har jag inte räknat orden jag skrev i morse, men det var nog därikring jag hamnade nu med. Igår skrev jag runt 3000 ord i små omgångar.

Mitt problem är att jag trodde att jag hade hela världen som berättelsen utspelar sig i uttänkt. Men min huvudkaraktär är så himla nyfiken och observant, så hon hittar nya saker. Och så måste jag förklara dem. Och sedan inser jag att saker och ting kanske inte hängde ihop sådär fantastiskt som jag trodde att de gjorde. Och så får man gå tillbaka och ändra. Eller får man det? Tror inte det finns någon regel mot det, hehe…

För övrigt var det en smart idé att lägga upp allt i en wiki så att jag får en bra överblick över kapitlen och karaktärerna och lite annat som växer fram vartefter.

Nackdelen är att det är knepigt att räkna ord och att man inte kan skriva i wikin på tåg om man har lämnat sitt mobila bredband hos mor och tycker att SJ’s surf-priser är hutlösa, så jag skriver i Open Office också. det funkar också ganska bra, men jag gillar verkligen inte långa textdokument, så jag håller fast vid att wikin är en fantastisk uppfinning.